Ny skyltning i Vinterparken

Vinterparken har funnits sedan vintersäsongen 1996/1997. Målet var att skapa en gemensam mötesplats i Badhusparken och på Storsjöns is där alla åldrar kan trivas tillsammans.  Östersunds kommun finansierar parken och Storsjöyran Evenemang AB har i uppdrag att driva den. Vinterparken öppnar alltid första helgen i februari och stänger vid valborg.

Vi på Nestorville fick uppdraget att förnya hela det skyltsystem som har hängt med ända sedan i början av 2000-talet.

Grunden blev densamma med en portal som skiljer aktiviteterna inne i viken från spårsystemet ute på Storsjön. Men i samarbete med Storsjöyran som har uppdraget att sköta Vinterparken har vi gjort små men viktiga förändringar i konstruktionen av stolparna för att öka hållbarheten – och inte minst underlätta arbetet att sätta upp och underhålla allt.

Utseendemässigt har skyltystemet fått ett ordentligt lyft. Alla stolpar är nu i brunlaserat trä och matchar det skyltprogram för friluftsskyltning som vi tagit fram för Östersunds kommun. Det arbetet har pågått några år och syns nu överallt från spårsystemet på skidstadion till Östberget.

Ute på sjön har påstigningsplatserna fått nya skyltar och nya kilometermarkeringar syns längs Medvinden.

Mer information på Vinterparkens hemsida, som Nestorville också fått äran att snickra ihop.

Skylt- och systemdesign: Nestorville. Texter: Strand kommunikation. Snickerier och montage: Storsjöyran med underleverantör. Skyltproduktion: Grizzly Graphics.