Ny hemsida för Svenska Deckarakademin

Då och då trillar det in riktiga hedersuppdrag – och här kom precis ett sånt!

Svenska Deckarakademin är en obunden organisation som sedan 1971 verkat för att främja deckarlitteraturen och facklitteratur om deckargenren.

Akademin utser varje år Bästa svenska kriminalroman, Bästa översatta kriminalroman, Bästa debut samt Spårhunden för bästa svenska barn- och ungdomsdeckare. 

Ett fantastiskt roligt uppdrag där vi fått ta ut svängarna ordentligt. Bland annat innehåller den nya sidan en digital version av den fysiska utställningen ”Deckarhistoria genom 150 års omslag” som vi tidigare tagit fram. Här kan man nu bläddra sig igenom inte mindre än 56 väl utvalda och tidstypiska omslag med tillhörande beskrivningar. Ett imponerande grundarbete av akademin!

Och apropå imponerande. Svenska Deckarakademin har sedan år 2000 sammanställt all utgivning av deckare i Sverige i Deckarkatalogen. Ett mastodontarbete då det bara 2023 släpptes 494 deckare i Sverige. Detta var en utmaning att sortera på ett logiskt och lättnavigerat sätt.

Ta gärna en titt, här finns massor av intressant innehåll för den deckarintresserade!

Relaterat innehåll

Är du också författare och intresserad av en ny hemsida?

Inom kort kommer vi att lansera en färdigpaketerad och smidig lösning speciellt framtagen för författare – till ett fast, lågt pris!

Låter det intressant? Kontakta oss så skickar vi information så fort vi är klara.