Illustrationer

Tecknade illustrationer kan ibland vara ett bättre alternativ, eller ett komplement, till vanliga bilder för att skapa uppmärksamhet. Superhjältar, illustrationer till en bok om ADHD eller en visionsbild över ett nytt resecentrum. Det mesta går att teckna.

Illustrationer för Krokoms kommun

Fotorealistisk illustration

När det finns behov av att visa en ”verklig” bild av något som ännu inte finns i verkligheten kan lösningen vara att göra en mer fotorealistisk bild. Ett montage av foton och illustrationer som skapar en känsla av hur det kommer att se ut i verkligheten. Kanske för att sälja in ett projekt, som skiss för en produktion eller något liknande.

Här är några exempel där vi skapat något från inget. Dra i handtagen för att se före och efter.

När Diös hörde av sig och ville ha en visionsbild av ett ”nytt” Produkthuset gick vi igång på alla cylindrar. Från ett foto på nuläget illustrerade vi en ny vacker träpanel på hela fastigheten, nya fönster och nya kontorslokaler i övre plan ovanpå Åre Bageri. I planerna finns också solpaneler på taket och en växtvägg i trapphuset.

När Destination Östersund skulle bygga upp Urban på Stortorget i Östersund hade man ett tomt torg och två containers. Vi tog fram en bild som visualiserade det färdiga resultatet i en kombination av fotorealism och tecknat.

Ibland kanske man har en bra bild, men tagen under fel årstid. Då kan man byta årstid som vi gjort här på uppdrag av Inlandsbanan. Vinter blir sommar, och vädret blir bra.

När Storsjöyran arrangerade Stadsfesten i Östersund 2019 på uppdrag av Östersunds kommun fick vi i uppdrag att visualisera de olika arenorna. Här en före och efterbild på Stortorget som förvandlades till Festplatsen. Utöver detta togs även ett grafiskt profilprogram fram.

Under ÖFK:s galna resa i Europa League anordnade Inlandsbanan ett specialchartrat tåg. ”Segertåget” tog fansen till matchen i Berlin. Som kampanjmaterial tog Nestorville fram en bilf med ett foto som grund. Tåget på bilden var dock av fel modell och fick retuschas om. Årstiden byttes från sommar till vinter och slutligen fick bilden en mer dramatisk touch á la filmaffisch med mäktig falk i bakgrunden.

Aktuella illustrationer: