Home of Birger – det lilla Storsjöodjuret

Har du träffat Birger – det lilla Storsjöodjuret?

Birger – det lilla Storsjöodjuret bor djupt ner i Storsjön tillsammans med sin pappa och sin vän Gula fisken. Birger älskar att äta tårta till frukost, gå på skattjakt och killa barn som badar under fötterna.

– Man får göra som man vill, säger Birger.

Den första boken ”Birger – det lilla Storsjöodjuret” kom 2008 och sedan dess har det blivit ytterligare sex böcker i serien (och en åttonde på gång), en pysselbok och ett goseodjur.

Har du inte träffat Birger än? Välkommen att hänga med på upptäcktsfärd i Birgers värld du också!

Birger – det lilla Storsjöodjuret
Birger - det lilla Storsjöodjuret simmar

En lokal kändis som älskas av barn i hela landet

Birger – det lilla Storsjöodjuret har blivit en riktig kändis i Jämtland, men böckerna uppskattas lika mycket både av barn i hela Sverige och utomlands. Samtliga böcker om Birger har tryckts i flera upplagor med en sammanlagd försäljning på över 50.000 exemplar. 2019 gjordes även dryga 22.000 (!) biblioteksutlån över hela landet. Två av böckerna är utgivna på engelska, och den första finns även på norska och tyska.

Böckerna om Birger är skrivna Sara Strömberg och illustrerade av maken Anders Nilsson. Sara jobbar till vardags som kulturredaktör på Länstidningen och Anders driver det egna bokförlaget och reklambyrån Nestorville » 

Birger är mer än bara böcker

Birger finns inte bara som barnböcker. Hos våra återförsäljare hittar du snygga t-shirts och kepsar i massor av snygga färger, och smaskiga Birgers prickar eller salta Salmiak.

Och inte minst – världens kanske enda goseOdjur!

Merchandise - Birger det lilla Storsjöodjuret

Man får göra som man vill...

… är inte bara Birgers valspråk. Det är även namnet på hans egen singel! 

Låten som ges ut av Ninetone Records är skriven av Patrik och Pontus Frisk, texten av Fredrik Westin i samarbete med Sara Strömberg. Lyssna på Birger – det lilla Storsjöodjuret “Man får göra som man vill” via länken nedan!

Birgernyheter: