FÖRFATTARHEMSIDA

En färdigpaketerad hemsideslösning från Nestorville

När det gäller hemsidor är författarbranschen kraftigt underrepresenterad. Och det är inte så konstigt att det ser ut så. Förlagen erbjuder oftast bara en enkla författarpresentationer på sina hemsidor utan möjlighet för författaren att själv jobba med innehållet. Och att skaffa en egen hemsida kan vara dyrt om någon ska bygga den åt en från grunden – och väldigt krångligt om man ska försöka sig på att göra den själv. Du är ju trots allt författare, inte webbdesigner!

SOCIALA MEDIER ÄR FANTASTISKA
- MEN INTE FÖR ALLT

Eftersom det ser ut på detta sätt väljer många att strunta i en egen hemsida för att i stället sköta all sin kommunikation via sociala medier. Och sociala medier är en fantastisk kanal, men ett dåligt substitut för den som söker fördjupad information.

I vilken ordning en författares böcker kommer, information om författaren eller kontaktuppgifter och högupplösta och nedladdningsbara pressbilder är inte lätt att hitta på Facebook. Att till exempel underlätta för press och bokbloggare kan vara värt sin vikt i guld.

ett HEMSIDESPAKET FRAMTAGET FÖR FÖRFATTARE

Oavsett om du är debutant eller redan har en mängd titlar utgivna är det här den perfekta lösningen. Du får en hemsida som är designad och funktionsmässigt skräddarsydd just för de behov de flesta författare har. Här lägger du enkelt till dina böcker, recensioner, information om dig och nyheter kring ditt författarskap, kontaktuppgifter och pressbilder. 

En snabb, snygg och informativ hemsida som är väl optimerad för att ranka bra hos Google som grund – kombinerat med dina sociala mediekanaler bygger en stark plattform med för maximal synlighet för ditt eget varumärke som författare.

ANPASSAT SPECIELLT FÖR DIG

Grundlayout och funktioner är samma för alla, men vi anpassar sidan helt efter dina önskemål gällande färg, typografi, bilder och eventuell logotyp och grafisk profil. Nedan hittar du tre exempel på hur sidan kan förändras i utseende, men du väljer själv hur du vill att din sida ska se ut. Eller så låter du oss komma med förslag baserat på dina pressbilder och i vilken genre du skriver.

DIN NYA FÖRFATTARHEMSIDA
för endast 9.995 KRONOR

exkl. moms – engångskostnad

Kostnad för underhåll tillkommer med 950:-/halvår samt webbhotell och domän (läs mer under ”vad ingår inte” nedan).

Vad ingår?

Vi bygger din nya hemsida helt färdig* med färg och typografi enligt dina önskemål med de sidor du ser i designexemplen nedan. Du levererar bara text och bilder. Vi lanserar sidan när du jobbat klart med innehållet och är redo.

* Undantaget är din utgivning och aktuellt. Där ingår att vi lägger till 1 st titel och 1 st aktuelltinlägg. Fler titlar och inlägg lägger du enkelt till själv med hjälp av manualen. Vi lanserar sidan när du jobbat klart med innehåll och känner dig redo. Vill du ha hjälp med allt så kommer vi överens om pris för det.

Syns man inte i Googles sökresultat finns man inte. Och vad ska du med en ny hemsida till om ingen hittar den?
I allt vi på Nestorville bygger ingår sökmotoroptimering (SEO), och vi är bra på det. Vi optimerar allt innehåll (sidor och inlägg) som vi lagt in och du får lära dig hur du gör detsamma med nytt innehåll.

Vi bygger hemsidan i WordPress med hjälp av ett plugin som heter Elementor. I priset ingår att du får använda dig av vår Pro-licens av Elementor, samt vår Pro-licens av Essential Addons for Elementor, ett annat plugin.

Gäller så länge du är kund hos Nestorville. Skulle du välja att byta leverantör behöver du teckna egna licenser på dessa två plugins för totalt ca 99 dollar/år.

En användarmanual i pdf-format där du ser hur du enkelt lägger till fler titlar, aktuelltinlägg, redigerar befintligt text och bildinnehåll, hanterar bilder samt hur du själv jobbar med SEO för nya inlägg och titlar.

En hemsida måste ha en fysisk plats på en server, ett så kallat webbhotell.

Vi samarbetar här med Östersundsbaserade Webbkonsulterna, och det är ett krav att din nya hemsida ligger hos dem för att vårt paketpris ska gälla.

Din hemsida behöver självklart en adress också, en så kallad domän, ex www.forfattare.se. Har du redan en domän hjälper Webbkonsulterna till att flytta den. Har du ingen hjälper de till att registrera den. Inga kostnader tillkommer förutom de fasta kostnaderna nedan.

Vi sköter naturligtvis alla kontakter åt dig.

Pris för webbhotell: 180:- exkl. moms/månad
Pris för domän: Från 88:-

Läs mer hos Webbkonsulterna »

Du förser oss med allt bildinnehåll. Pressbilder på dig och bilder på dina böcker.

Du står för allt textinnehåll.

Har du önskemål om design som avviker mycket från grunden eller andra funktioner kan vi självklart hjälpa dig med det också. Vi räknar fram ett pris baserat på dina önskemål.

Eftersom WordPress är den största plattformen för hemsidor är den tyvärr också mest utsatt för intrångsförsök. Det bästa sättet att undvika detta är att se till att hålla den tekniskt uppdaterad. För att vårt paketpris ska gälla behöver vi teckna ett underhållsavtal.

• Vi går igenom er webbplats och gör erforderliga, tekniska uppdateringar av WordPress, tema och plugins en gång i halvåret.

• Vi uppdaterar och testar därefter av hela webbplatsen och kontrollerar att den fungerar som den ska. Uppstår problem vid uppdateringen (som händer då och då) ingår tiden för att åtgärda detta i avtalet.

• Ibland dyker kritiska uppdateringar upp. Det kan t.ex. handla om att en plugintillverkare har upptäckt ett säkerhetshål i sitt plugin. Denna typ av uppdateringar hanterar vi omgående utöver det schemalagda underhållet och det ingår också i det fasta priset.

Pris: 950:- exkl. moms/halvår

Vill du ha en hemsida, men har varken tid eller lust att jobba med den själv? Då kan vi sköta allt åt dig! Vi lämnar gärna pris på detta. Vi jobbar också mycket med sociala medier och kan hjälpa dig med kampanjmaterial vid boksläpp, författarsamtal och all annan typ av kommunikation.

SAME, SAME – BUT DIFFeRENT

Här nedan ser du tre exempel på hur typografi, färger och bilder kan ändras för att skapa olika utseenden och känsla. Hur din egen författarhemsida ska se ut bestämmer du själv.

Via knappen når du en fullt fungerade demosida med fiktivt innehåll.

NYFIKEN OCH VILL VETA MER?

Skicka ett mail eller slå en signal så tar vi det därifån!

vi bygger också helt skräddarsydda hemsidor för författare

Vill du ha en helt unik hemsida byggd från grunden bara för dig så lämnar vi gärna offert på det!
Nedan är några exempel på sidor vi byggt för författare och annan litteraturanknytning.

Författare Sara Strömberg

Författare Tove Alsterdal

Svenska Deckarakademin

Ådalens Litteraturfestival