Hemsida för Barnahus Jämtlands län

Hemsida för Barnahus Jämtlands län

I Sverige finns över trettio Barnahus med samma syfte att hjälpa och stötta barn som varit utsatta för brott. Att få berätta vad man varit med om är en början till att kunna få hjälp och stöd.

Nu har även Jämtlands län fått sitt eget Barnahus! Barnahus Jämtlands län är en samverkan mellan Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten, Region Jämtland Härjedalen och alla åtta kommuner i länet Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund.  Som tillsammans bestämt att de ska göra det bättre för barn som utsätts för brott.

Det viktigaste vi gjort.

Nestorville fick uppdraget att ta fram en hemsida mot barn och ungdomar som primär målgrupp. En sida som skulle kännas varm och inbjudande och vara lättnavigerad och lättbegriplig trots stora mängder information och ett svårt ämne. Att sidan dessutom skulle vara helt tillgänglighetsanpassad enligt nya webbdirektivet, ha en inbyggd funktion för talande webb samt stöd för olika språk gjorde detta till en extra stor utmaning.

Vi är nu extremt stolta över att kunna presentera det färdiga resultatet. Kanske det allra viktigaste jobbet vi någonsin utfört – för något som absolut inte skulle behöva finnas. Men som förhoppningsvis kommer att göra stor skillnad.

Tack Barnahus Jämtlands län för förtroendet!