Hemsidan för Barnahus nominerad i Svenska Publishingpriset!

I Sverige finns över trettio Barnahus med samma syfte att hjälpa och stötta barn som varit utsatta för brott. Att få berätta vad man varit med om är en början till att kunna få hjälp och stöd.

Nu har även Jämtlands län fått sitt eget Barnahus! Barnahus Jämtlands län är en samverkan mellan Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten, Region Jämtland Härjedalen och alla åtta kommuner i länet Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund.  Som tillsammans bestämt att de ska göra det bättre för barn som utsätts för brott.

Det viktigaste vi gjort.

Nestorville fick uppdraget att ta fram en hemsida med barn och ungdomar som primär målgrupp. En sida som skulle kännas varm och inbjudande och vara lättnavigerad och lättbegriplig trots stora mängder information och ett svårt ämne. Att sidan dessutom skulle vara helt tillgänglighetsanpassad enligt nya webbdirektivet, ha en inbyggd funktion för talande webb samt stöd för olika språk gjorde detta till en extra stor utmaning.

Nominerad i Svenska Publishingpriset!

Vi är nu extremt stolta över att kunna berätta att vi är nominerad finalist i tävlingen Svenska Publishingpriset 2021 i kategorin ”Samhällssajter”.

Kanske det allra viktigaste jobbet vi någonsin utfört – för något som absolut inte skulle behöva finnas. Men som förhoppningsvis kommer att göra stor skillnad. 

Vilken slutlig placering vi får i tävlingen reda på i mitten av november, men bara att bli nominerad är en vinst i sig! Och ett kvitto på att vi tillsammans med Barnahus byggt en riktigt bra sajt!

Tack Barnahus Jämtlands län för förtroendet!

Svenska Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker – på svenska eller engelska. Sedan år 1990 har man premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling.