Hemsida för författare Sara Strömberg

Sara Strömberg som är författaren bakom vår egen serie barnböcker om Birger – det lilla Storsjöodjuret släppte den 25 augusti 2021 sin kriminalromandebut SLY på Modernista förlag.

Och där började en framgångssaga av sällan skådat slag. Sly har hyllats av både läsare och recensenter i radio, tv och tidningar och vann Svenska Deckarakademins pris för ”Bästa svenska debut” samma år. Uppföljaren Skred släpptes 2022 och vann då priset ”Årets bästa svenska kriminalroman”. De två första böckerna i serien har sålt över 200.000 exemplar i Sverige och serien är såld till nio andra länder.

2023 släppte Sara den tredje delen i serien om lokalreportern Vera Bergström. Skinn blev även den nominerad till ”Årets bästa svenska kriminalroman” och är just nu en av tre finalister i Storytel Awards som avgörs 13 mars.

Och är man författare ska man självklart ha en hemsida – det är som man säger sedan gammalt! 🙂

Vi har haft det stora nöjet att bygga och jobba med detta fantastiska innehåll sedan starten. Som alltid fantastiskt enkelt att göra något snyggt när man jobbar tillsammans med fotograf Göran Strand!

Bokomslagen

Vi solar oss ogenerat i glansen – och njuter i fulla drag över av att vi även fått formge alla omslagen. De två första baserar sig på bilder av jämtländska fotografen Marlene Nilsén. Det i kombination med pressbilder och bakgrundsbilden till tredje boken från Göran Strand knyter ihop den jämtländska ryggsäcken fint!