Skred av Sara Strömberg - uppföljaren till Sly

Bokomslag för Sara Strömbergs Skred

Att kalla Sara Strömbergs romandebut Sly för en succé känns som en lätt underdrift. Utsedd till ”Årets debut” av Svenska Deckarakademin, nominerad i Adlibrispriset och nu senast nominerad till en av tolv böcker i ”Årets bok”. Lägg till det hyllningar i DN, TV4, SVT och SVT’s Babel och massor av andra tidningar, bloggar, poddar. En författarkarriär kan knappast börja bättre.

Och att få det stora nöjet att inte bara fått formge debuten Sly – utan nu även uppföljaren Skred är bara ren och skär formgivarglädje! I augusti kommer uppföljaren om antihjälten Vera Bergström. Det ser vi fram emot!

Även denna gång har vi jobbat med idel proffs. Omslaget bygger precis som förra gången på en bild av grymma Marléne Nilsén @lavenlay – och pressbilden är tagen av fotograf Göran Strand. Hundra procent jämtländskt – inifrån och ut!

Skred av Sara Strömberg

Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus.Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.

Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet.Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson.Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för nästan två år sedan?

Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade.