To Hell and back!

Ölet HELL är en del av svensk ölhistoria – en banbrytade pionjär som föddes redan 1997.

HELL är det öl som enskilt vunnit allra flest medaljer på Stockholm Beer & Whisky Festival genom åren. Hela 22 guldmedaljer har det blivit totalt.

HELL förändrade den svenska ölscenen, som hittills mest hade bestått av ”stor stark” och vanlig industrilager. HELL kom fram genom ett samarbete där Rune Bohlin och hans dåtida vapendragare Jugge (nu Oliver Twist) och Stene (nu Zum Franziskaner) Kontaktade David Jones på Jämtlands Bryggeri för att ta fram en egen öl till restaurangerna Akkurat och Oliver Twist i Stockholm. Resultatet av detta samarbete kom sedan att förändra öl-Sverige för alltid.

It’s a Helluva beer!

2023 blev året då Hell skulle göra Comeback. Och eftersom den moderniserade versionen skulle tappas på burk istället för flaska som orginalet krävdes en helt ”ny” design. Ett ärofyllt uppdrag där vi med varsam hand behållit kärnan i designen, men anpassat och moderniserat den. Resultatet blev riktigt lyckat om vi får säga det själva – och mottagandet har varit fantastiskt. Men det är vi inte förvånade över, det här är en riktig klassiker!

Förutom själva burkdesignen har vi tagit fram lite blandat marknadsföringsmaterial i form av kampanjfilmer för sociala medier, och så klart en riktig snygg t-shirt! 🙂

Hell från Jämtlands bryggeri
Spela videoklipp